Fettuccini με μανιτάρια, λιαστή ντoμάτα & σκορδάκι

Fettuccini με μανιτάρια, λιαστή ντoμάτα & σκορδάκι

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μεγάλα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 8 λιαστές ντομάτες, σε κύβους
  • 2 κύβους ζωμού κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό ( ή 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό )
  • 500 γραμμ. φετουτσίνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο – και μαγειρέψτε τα για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους. Χαμηλώστε τη φωτιά

Διαλύστε τους 2 κύβους ζωμού κότας σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι – σε μέτρια φωτιά πάντα- μέχρι τα μανιτάρια και η λιαστή ντομάτα να απορροφήσουν ένα μέρος του ζωμού. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα . Προσθέστε την παρμεζάνα και ψήνετε τη σάλτσα , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε το βασιλικό.

Αν σάλτσα σας είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέσετε ένα άλλο 1/2 φλιτζάνι νερό. Αν σάλτσα σας φαίνεται έτοιμη προσθέστε τα ζυμαρικά, τα οποία έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σημείωση : δεν χρειάζεται να βάλετε αλάτι στη σάλτσα , διότι ήδη εμπεριέχεται στο ζωμό κοτόπουλου…. Μόνο στο τέλος , δοκιμάζοντάς την, προσθέτετε αν σας ταιριάζει στη γεύση…
 

Πηγή: mylady

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο