current views are: 14

29 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση06:10

Γλυκιά μπουγάτσα με μανούρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 

Δημοσίευση 06:10’

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. μανούρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 500 γρ. φύλλο χοντρό, τύπου χωριάτικου
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε στο γάλα (κρύο) το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλείφουμε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ. με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με το τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα. Χαράζουμε την μπουγάτσα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το κάθε κομμάτι αφού το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tip: Αντί για μανούρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλούσιο κρητικό νωπό ανθότυρο με όλα του τα λιπαρά.


σχετικα αρθρα