Υλικά
- 12 κανελόνια
για τη γέμιση
- 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 180 γρ. ένταμ ή γκούντα 50 γρ.
- βούτυρο
- 300 γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική αλάτι, πιπέρι
* Floredin στη μαγειρική λέγεται όποια παρασκευή περιέχει σπανάκι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ ή γκούντα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο).
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι. Σε πυρίμαχη πιατέλα απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr