Πατατούλες βουτυράτες με φρέσκα μυρωδικά!

Πατατούλες βουτυράτες με φρέσκα μυρωδικά!

Υλικά

  • 1.200 γρ. baby πατάτες, με τη φλούδα τους
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • αλάτι
  • ½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες με 40 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο