current views are: 10

20 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση06:09

Υγρό κέικ σοκολάτας με άρωμα καφέ

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

Δημοσίευση 06:09’

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ: μια εναλλακτική πρόταση για τους λάτρεις του κέικ και της γεύσης του καφέ! Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!

Υλικά 

  • 1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
  • 1 κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 350γραμμ. κουβερτούρα
  • 200γραμμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 4 κ. σούπας γάλα
  • 300γραμμ. ζάχαρη (αν θέλετε καστανή)
  • 125γραμμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

Συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με τη ζάχαρη και το γάλα και μεταφέρουμε στο μίγμα της κουβερτούρας. Χτυπάμε και εκεί καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε και αυτό το μίγμα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε επίσης απαλά να δημιιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό όταν κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tip: Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντιγί!

 


σχετικα αρθρα