Πιτάκια πατάτας με γραβιέρα Κρήτης, μέλι και ούζο!!
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου με τον πουρέ, το αλάτι και το θυμάρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα των αλεύρων.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου με τον πουρέ, το αλάτι και το θυμάρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα των αλεύρων.
Υλικά
- 6 φέτες γραβιέρα Κρήτης λεπτοκομμένες
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για τη ζύμη πατάτας
- 125 γρ. πουρέ πατάτας (σφιχτό)
- 125 γρ. αλεύρι κίτρινο
- 425 γρ. αλεύρι πολυτελείας
- 15 γρ. μαγιά νωπή
- 170 γρ. νερό χλιαρό
- 175 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας (κοφτή) θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
για το σερβίρισμα
- 1/2 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
- 1 σφηνάκι ούζο
- σουσάμι μαύρο
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου με τον πουρέ, το αλάτι και το θυμάρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα των αλεύρων. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Προσθέτουμε στο τέλος και το λάδι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου.
Ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε 6 κομμάτια, κλείνουμε ένα κομμάτι τυρί σε ένα κομμάτι ζύμης, ενώνοντας καλά τις άκρες του. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ούζο. Σερβίρουμε τα πιτάκια με το μέλι και πασπαλισμένα με το μαύρο σουσάμι
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr