Υλικά

  • 2 πακέτα σφολιατίνια
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
  • 700ml γάλα φρέσκο (όσο λέει η συσκευασία της σκόνης για την κρέμα)
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μίξερ ή με ένα σύρμα την σκόνη (άνθος αραβοσίτου) με το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ πηχτό.

 
Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ ή τάπερ μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Απλώνουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.

 
Τα σφολιατίνια που έχουν περισσέψει τα θρυμματίζουμε και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες περίπου, πριν το σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Tips: Μπορείτε να προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας, για να ρυθμίζετε τη ρευστότητα του μείγματος.

Ζάχαρη μια  κοφτή κουταλιά, για να μη βγει πολύ γλυκό. Αν θέλετε βάζετε λίγο περισσότερη. Αν παρόλα αυτά δε βγει όσο γλυκό θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε στο τέλος (πριν το σερβίρισμα) ζάχαρη άχνη.

Αυτό το γλυκό ενδείκνυται σαν επιδόρπιο σε γεύματα με έντονες γεύσεις όπως είναι του κρέατος, επειδή είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ.