Εξαιρετικό ντοματόρυζο με σχινόπρασο και ξύσμα λεμονιού

Εξαιρετικό ντοματόρυζο με σχινόπρασο και ξύσμα λεμονιού

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κόλιανδρο
  • Σχινόπρασο κατά βούληση
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι

 Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει με νερό, τις ντομάτες και το νερό.

Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, βάζουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με το σχινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού

Πηγή: fetoula

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο