current views are: 48

22 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση08:42

Πώς να φτιάξετε σπιτική «μερέντα» – Δύο τρόποι

Ο ένας με ζαχαρούχο γάλα και κακάο, ο άλλος με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα.

Δημοσίευση 08:42’
αρθρο-newpost

Ο ένας με ζαχαρούχο γάλα και κακάο, ο άλλος με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα.

Τα σοκολατένια αλείμματα έχουν μοναδικό τρόπο να γλυκαίνουν τα πρωινά ξυπνήματα. Δοκιμάζουμε τη μεγάλη αγαπημένη των παιδιών, σε δύο σπιτικές εκδοχές: η μία με ζαχαρούχο γάλα και κακάο, η άλλη με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα. Τα αλείμματα σοκολάτας είναι γλυκιά συντροφιά για το  ψωμί, τα μπισκότα, τις φρυγανιές , το τσουρέκι ή τις κρέπες. Αφήνετέ τα πάντα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν την κατανάλωσή τους.

Σπιτική «μερέντα» με ζαχαρούχο γάλα και κακάο

Υλικά συνταγής 250 γρ. βούτυρο, 4-5 κουταλιές σοκολάτα σκόνη ή κακάο, 100 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα σε σκόνη στο μπλέντερ, 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 2-3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση συνταγής Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (είτε στο χέρι είτε στο μίξερ) μέχρι να γίνουν μια μάζα και να μην ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Αφήστε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου σας και σε μισή ώρα μπορείτε να τη σερβίρετε. 

Σπιτική «μερέντα» με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα
Υλικά συνταγής 200 γρ. γάλα φρέσκο, 400 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια, 100 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σα σκόνη. Βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να κάψει καλά ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και τη σκόνη φουντουκιού. Ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις κρυώσει λίγο μεταφέρετε σε δοχεία φύλαξης.

Tip-«Μερέντα» με ταχίνι: O Στέλιος Παρλιάρος δίνει μια ακόμη εκδόχη όπου στο σοκολατένιο άλειμμα προσθέτει ταχίνι. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι 150 γρ. ταχίνι, 50 γρ. μέλι, 40 γρ. σουσαμέλαιο, 50 γρ. κουβερτούρα 60%-70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί, 50 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακό. Ανακατεύει όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας στο τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα.

Δείτε ακόμη: Γλυκίσματα με σοκολατένια αλείμματα


σχετικα αρθρα