ΓΕΥΣΗ

Λικέρ λεμονιού

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:29 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:29
Λικέρ λεμονιού
Facebook Twitter Whatsapp

Σπιτικό λικεράκι αλά παλαιά με το άρωμα του αγαπημένου εσπεριδοειδούς

Υλικά συνταγής

οι φλούδες από 6 λεμόνια
200 γρ. ζάχαρη
750 ml τσίπουρο χωρίς αρωματικά ή βότκα (1 μπουκάλι)

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
 
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα λεμόνια πολύ καλά. Αφαιρείτε τις φλούδες, τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε το τσίπουρο ή τη βότκα. Κατόπιν τα κλείνετε ερμητικά σε ένα βάζο και τα αφήνετε για 4 μέρες.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 10΄ να γίνουν σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε με ένα τουλπάνι το υγρό μείγμα και προσθέτετε το σιρόπι. Το ανακατεύετε και το λικέρ λεμονιού είναι έτοιμο.

Δείτε ακόμη: Συνταγή για λικέρ καφέ