ΓΕΥΣΗ

Τι μπορώ να φτιάξω με συκωτάκια κοτόπουλου;

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 16:32
Τι μπορώ να φτιάξω με συκωτάκια κοτόπουλου;
Facebook Twitter Whatsapp

Πάρτε μερικές ιδέες!

Άφθονα και φθηνά, μας ...κοιτούν απ' τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή του χασάπη, τα κοιτάμε κι εμείς, αλλά τελικά συχνά τα προσπερνάμε, είτε λόγω ...χοληστερίνης είτε επειδή δεν ξέρουμε πώς να τα μαγειρέψουμε. Για το δεύτερο, πάρτε μερικές ιδέες.

Τα συκωτάκια κοτόπουλου, που οι ξένοι τα τρώνε συχνά ως πατέ, στην ελληνική κουζίνα συναντιούνται κυρίως μαγειρεμένα αυτούσια. Είναι εύχρηστα, καθότι μικρά και δεν απαιτούν μεγάλο χρόνο μαγειρέματος. 

Γίνονται γρήγορος μεζές τηγανισμένα στο ελαιόλαδο σκέτα με αλατοπίπερο, ρίγανη ή δενδρολίβανο και λεμόνι ή μαζί με αυγά.

Είναι πολύ νόστιμα κρασάτα, λεμονάτα και ριγανάτα, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με λάδι και κρεμμύδι σβησμένα κατά περίπτωση με κρασί ή χυμό λεμονιού και συνοδευμένα από πιλαφάκι ή πατάτες τηγανητές. 

Γίνονται επίσης κοκκινιστά με κρεμμύδι και ντοματούλα και ταιριάζουν πολύ με πουρέ.

Ενιχσύουν σε γεύση τη γεμίση των λαζανιών και των κανελονιών και τις κόκκινες σάλτσες ζυμαρικών όταν έχουν βασικό συστατικό τον κιμά. 

Ενισχύουν γευστικά και το ριζότο κοτόπουλου ή μανιταριών μαζί με ψιλοκομμένο μπέικον.

Tip. Όπως όλα τα είδη συκωτιού πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη.

Δείτε ακόμη: Συκωτάκια κοτόπουλου κρασάτα με ρύζι