ΓΕΥΣΗ

Το τέλειο παγωμένο τσάι με ροδάκινο

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2019, 04:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 13:21
Το τέλειο παγωμένο τσάι με ροδάκινο
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς να φτιάξετε ένα φανταστικό, δροσιστικό, σπιτικό τσάι με πλούσια γεύση και άρωμα ροδάκινου.

Το μυστικό είναι στο να ετοιμάσετε ένα σιρόπι φρέσκου ροδάκινου.

Υλικά για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, 2 ώριμα ροδάκινα, λεπτές φέτες + περισσότερο για το σερβίρισμα

Υλικά για το τσάι: 2-3 κουταλιές σούπας μαύρο τσάι (ή 3-4 σακουλάκια), ανάλογα με το πόσο δυνατό το προτιμάτε 8 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

Εκτέλεση: Ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλι ανακατεύετε πιέζοντας και τα ροδάκινα να λιώσουν. Αφού διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, σκεπάστε την κατσαρόλα, αποσύρετέ την από τη φωτιά και αφήστε για 25-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το τσάι (χύμα ή φακελάκια) με τα 8 φλιτζάνια νερό. Μεταφέρετε το τσάι σε κανάτα ή γυάλινες φιάλες και βάλτε στο ψυγείο. Φιλτράρετε το σιρόπι σας, σε ένα μπουκάλι ή ένα δοχείο. (Φυλάξτε τα υπολείμματα ροδάκινου για το πρωινό σας γιαούρτι).

Για το σερβίρισμα: Βάζετε σε ποτήρια πάγο, ρίχνετε μέσα όσο από το σιρόπι ροδάκινου θέλετε, γεμίζετε τα ποτήρια με παγωμένο τσάι και σερβίρετε. 

Πηγή: icookgreek.com