Το μυστικό είναι στο να ετοιμάσετε ένα σιρόπι φρέσκου ροδάκινου.
Υλικά για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, 2 ώριμα ροδάκινα, λεπτές φέτες + περισσότερο για το σερβίρισμα
Υλικά για το τσάι: 2-3 κουταλιές σούπας μαύρο τσάι (ή 3-4 σακουλάκια), ανάλογα με το πόσο δυνατό το προτιμάτε 8 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
Εκτέλεση: Ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλι ανακατεύετε πιέζοντας και τα ροδάκινα να λιώσουν. Αφού διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, σκεπάστε την κατσαρόλα, αποσύρετέ την από τη φωτιά και αφήστε για 25-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το τσάι (χύμα ή φακελάκια) με τα 8 φλιτζάνια νερό. Μεταφέρετε το τσάι σε κανάτα ή γυάλινες φιάλες και βάλτε στο ψυγείο. Φιλτράρετε το σιρόπι σας, σε ένα μπουκάλι ή ένα δοχείο. (Φυλάξτε τα υπολείμματα ροδάκινου για το πρωινό σας γιαούρτι).
Για το σερβίρισμα: Βάζετε σε ποτήρια πάγο, ρίχνετε μέσα όσο από το σιρόπι ροδάκινου θέλετε, γεμίζετε τα ποτήρια με παγωμένο τσάι και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr