ΓΕΥΣΗ

Λαβράκια ψητά (στο γκριλ)

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2019, 04:00 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2019, 21:36
Λαβράκια ψητά (στο γκριλ)
Facebook Twitter Whatsapp

Έξυπνες συμβουλές

Υλικά συνταγής

  • 2 λαβράκια καθαρισμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγος φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου (το ταψί δηλαδή που έχει ελάχιστου ύψους τοίχωμα) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε τα λαβράκια επάνω, αλείφετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε μέσα-έξω.

Ανάβετε το φούρνο στην ένδειξη του γκριλ στους 180° C και βάζετε τη λαμαρίνα με τα ψάρια στη μέση περίπου (ή ελάχιστα πιο πάνω). Ψήνετε τα ψάρια 7'-8' απ' τη μια μεριά, να αποκτήσει χρώμα η πέτσα τους, βγάζετε τη λαμαρίνα, γυρίζετε τα ψάρια απ' την άλλη και ψήνετε άλλα 6'-7'.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με όσο λεμόνι θέλετε, το μαϊντανό και τη ρίγανη, περιχύνετε τα λαβράκια και σερβίρετε με τη σαλάτα που θέλετε. 

Πηγή: icookgreek.com