current views are: 3

12 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:55

Αυγόπιτα

Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο και την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο και την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό τυρί φέτα χονδροτριμμένη
  • 1½ κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο η ξερό
  • 1 κουπα σιμιγδαλι χονδρό
  • 500 γρ γάλα φρέσκο
  • 250 γρ βιτάμ
  • 1 κουτ. σουπας σουσάμι
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε καλά με βιτάμ ενα μετριο ταψι.Τοποθετούμε στην βάση του ενα φύλλο σφολιάτας.Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο και την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρευστη και σφιχτή κρέμα.Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φυύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δυο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν.
Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος


σχετικα αρθρα