Υλικά συνταγής
- ρεβίθια: 350 γρ.
- ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
- παστό χοιρινό ή μπέικον: 150 γρ., κομμένο σε κυβάκια
- μακαρονάκι κοφτό: 150 γρ.
- σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
- λεμονί: 1/2, ο χυμός του
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- σόδα: λίγη
Εκτέλεση συνταγής
Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα. Την επομένη τα πλένετε πολύ καλά, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε με πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες. Τα βράζετε 20΄ σε καθαρό νερό. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 5΄ το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτετε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ρεβίθια και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 45΄.
Κατόπιν προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι και αλατοπίπερο. Βράζετε το φαγητό 10΄ ακόμη (αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο νερό επιπλέον) μέχρι να μαλακώσει και το κοφτό μακαρονάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε ελαφρά το παστό χοιρινό ή το μπέικον. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και τα ζυμαρικά μαζί με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr