ΓΕΥΣΗ

Φωλιές με ντομάτα και μοτσαρέλα

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 16:21
Φωλιές με ντομάτα και μοτσαρέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Εύκολη συνταγή για φωλιές με ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά:

σφολιάτα βουτύρου 2 φύλλα, κομμένα σε 8 δίσκους 10-12 εκ.

μοτσαρέλα 400 γρ. κομμένη σε φετάκια

σάλτσα πέστο (με σκόρδο και βασιλικό) 8 κουταλιές της σούπας

ντομάτες 2-3 κομμένες σε ροδέλες

ελιές 8-10 κομμένες σε λεπτές φέτες

βασιλικός μερικά φυλλαράκια

λιωμένο βούτυρο γάλακτος 60 γρ.

αλάτι

πιπέρι λίγο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Τοποθετείτε τους δίσκους της σφολιάτας βουτύρου σε 8 στρογγυλά καλά βουτυρωμένα φορμάκια ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά τους. Απλώνετε πάνω σε κάθε βάση φετάκια μοτσαρέλας κι από πάνω λίγη σάλτσα πέστο. Μοιράζετε τις ροδέλες της ντομάτας και τα φετάκια ελιάς.
  2. Αλατοπιπερώνετε τη γέμιση στις φωλιές και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τις ψήνετε στους 200 °C, για 25’-30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com.