ΓΕΥΣΗ

Κοτόπουλο με κριθαράκι γιουβέτσι

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2019, 14:13
Κοτόπουλο με κριθαράκι γιουβέτσι
Facebook Twitter Whatsapp

Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

κοτόπουλο: 1, περίπου 1 1/2 κιλό
κριθάρακι χοντρό: 500 γρ.
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
σκόρδο: 5-6 σκελίδες
κανέλα: 1 ξυλάκι
γαρίφαλα: 2-3
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ντομάτες: 5-6 μεγάλες, ώριμες
 
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε με το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Όταν ξανθύνει, ρίχνετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν κι αυτά.

Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Όταν το κοτόπουλο βράσει, το βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα. 

Προσθέτετε ανάλογο νερό στην κατσαρόλα (να έχετε δηλαδή όσο υγρό αναγράφει η συσκευασία του ζυμαρικού) και αφού πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και το ανακατεύετε συχνά γιατί κολλάει.

Όταν κοντεύει να βράσει, ξαναρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά). 

Πηγή: icookgreek.com