ΓΕΥΣΗ

Στριφτάρια με τυριά ανάμεικτα

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2020, 05:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 12:59
Στριφτάρια με τυριά ανάμεικτα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για στριφτάρια με τυριά ανάμεικτα

Υλικά συνταγής

  • φύλλα χωριάτικα: 8, έτοιμα ή σπιτικά
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • βούτυρο φρέσκο: 1/3 φλιτζανιού, λιωμένο
  • υλικά για τη γέμιση
  • φέτα: 550 γρ.
  • ανθότυρο: 350 γρ.
  • αυγά: 5
  • γάλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
     
    Εκτέλεση συνταγής
  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε τη φέτα τριμμένη και το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή, χωρίς υγρά.
  2. Ραντίζετε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο μαζί. Βάζετε λίγη γέμιση, καλύπτοντας μια στενή λωρίδα φύλλου σε διαγώνιο. Γυρίζετε λίγο φύλλο από πάνω ώστε να καλυφτεί η γέμιση και αρχίζετε να διπλώνετε μέχρι να τελειώσει το φύλλο και να αποκτήσετε μια στενή κυλινδρική λωρίδα.
  3. Ραντίζετε καλά με ελαιόλαδο και βούτυρο και αρχίζετε να τυλίγετε τη λωρίδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρει το σχήμα σαλίγκαρου. Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε με τα υπόλοιπα υλικά άλλα 7 στριφτάρια. Τοποθετείτε τα στριφτάρια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, είτε μεμονωμένα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν, είτε συνεχόμενα δημιουργώντας «σαλίγκαρο», για να φτιάξετε 1 μεγάλη στριφτόπιτα. Ψήνετε στους 180 °C για 50’ - 55’.

 
Συμβουλή

Τα στριφτάρια είναι τυρόπιτες ή χορτόπιτες σε σχήμα σαλίγκαρου. Γίνονται συνήθως με 2 είδη τυριών: Ένα γλυκό μαλακό (μυζήθρα ή ανθότυρο) και ένα αλμυρό πιο σκληρό (φέτα). Το φύλλο τους είναι τραγανό και η γέμιση αφράτη. 

Πηγή: icookgreek.com.