ΓΕΥΣΗ

Κρεατοπιτάκια

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 15:14
Κρεατοπιτάκια
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για κρεατοπιτάκια

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα ζύμης για πίτες ή έτοιμης σφολιάτας κομμένα σε 24 στρογγυλούς δίσκους (ή 24 σφολιατάκια στρογγυλά έτοιμα)
  • 400 γρ. ανάμεικτος κιμάς, χοιρινός και μοσχαρίσιος
  • ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα και 2-3 κουταλιές της σούπας επιπλέον για τον κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ή πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνετε 2-3 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια ή τα πράσα. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄. Προσθέτετε λίγο νερό και τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας κάθε τόσο και κατεβάζετε απ' τη φωτιά.
  2. Μόλις κρυώσει ο κιμάς τού προσθέτετε το τυρί, τα αυγά και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά.
    Τοποθετείτε τα μισά μισά δισκάκια ζύμης πάνω σε επίπεδη επιφάνεια και βάζετε στο κέντρο τους 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά. Τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα δισκάκια ζύμης και κολλάτε τις άκρες περιμετρικά πιέζοντάς τις με βρεγμένα δάχτυλα και γυρίζοντάς τις προς τα μέσα.
  3. Βουτυρώνετε τα γεμιστά πιτάκια με ένα πινέλο και τα τρυπάτε ελαφρά με πιρούνι στην επιφάνεια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  4. Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα πιτάκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύς τους. Τα ψήνετε 20΄περίπου στους 180° C, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα κρεατοπιτάκια σερβίρονται ζεστά.

Πηγή: icookgreek.com