current views are: 12

16 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση06:48

Το Point A βάζει πλώρη για την πιο… γευστική ταράτσα της Αθήνας

Το ξέρουν πια όλοι: Όσο και αν τον χειμώνα η Αθήνα μοιάζει να βάζει υποψηφιότητα πια για μια από τις πιο αδιάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το καλοκαίρι μοιάζει σαν να ”μεταμορφώνεται” και να γίνεται η όμορφη πεταλούδα που βγαίνει έξω από το κουκούλι της για να εντυπωσιάσει τους πάντες.

Δημοσίευση 06:48’

Το ξέρουν πια όλοι: Όσο και αν τον χειμώνα η Αθήνα μοιάζει να βάζει υποψηφιότητα πια για μια από τις πιο αδιάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το καλοκαίρι μοιάζει σαν να ”μεταμορφώνεται” και να γίνεται η όμορφη πεταλούδα που βγαίνει έξω από το κουκούλι της για να εντυπωσιάσει τους πάντες.

Το ξέρουν πια όλοι: Όσο και αν τον χειμώνα η Αθήνα μοιάζει να βάζει υποψηφιότητα πια για μια από τις πιο αδιάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το καλοκαίρι μοιάζει σαν να ”μεταμορφώνεται” και να γίνεται η όμορφη πεταλούδα που βγαίνει έξω από το κουκούλι της για να εντυπωσιάσει τους πάντες.

Σαν αυτές της απαράμιλλης ομορφιάς πεταλούδες είναι οι ταράτσες της Αθήνας και ιδίως αυτές που βλέπουν Ακρόπολη και Λυκαβηττό, καθώς κερδίζουν φυσικά στα σημεία λόγω… θέας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Point A: Της ταράτσας του Herodion boutique hotel, ενός bar restaurant που αποτελεί το καλά κρυμμένο μυστικό του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Τέτοια μυστικά, όμως, πρέπει να μοιράζονται, ιδίως, αν συνοδεύονται από εκπληκτικά πιάτα, εξαιρετικά κοκτέιλ, αλλά και προσωπικό που… σκίζεται να σε εξυπηρετήσει και την ίδια στιγμή είναι… αόρατο.

Το Point A βλέπει από τη μια μεριά Ακρόπολη, από την άλλη το Μουσείο και από μια τρίτη την… Αίγινα. Ως εδώ καλά!

Αν υπάρχει όμως κάτι που συμπληρώνει άριστα αυτή την τελειότητα είναι η κουζίνα του: Που ξεκινά με έμπνευση την Ευρώπη και καταλήγει στη Μεσόγειο, με έντονες πινελιές Ελλάδος…

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις είναι ο κατάλογος: Στα πρώτα η Ελλάδα κυριαρχεί: Χανιώτικη τούρτα με αρνάκι, ένας διαφορετικός μουσακάς με καπνιστή μελιτζάνα, αλλά και αυτοί οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας… δεν παίζονται.

Για κάτι διαφορετικό, το λαβράκι ceviche είναι… επίπεδα πάνω, ενώ το σουβλάκι το χοιρινό εδώ… σερβίρεται αλλιώς: με κρούστα από φυστικί Αιγίνης, δίνοντας έναν συνδυασμό που γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Από σαλάτες, σίγουρα η Μανιάτικη με το μοσχάρι Μάνης αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό, αλλά δροσάτες είναι επίσης η Μυκονιάτικη και η Χιώτικη.

Στα κυρίως θα βρείτε καταρχήν ζυμαρικά, όπως την καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, τα φρέσκα σπαγγέτι με γαρίδες τσίλι, αλλά και τα ραβιόλια με το χταπόδι.

Για όσους επιμένουν… ελληνικά το κεμπάπ έρχεται γευστικότατο μέσα σε φοβερό design, ενώ το πιάτο που απογειώνει την κατάσταση στο Point A είναι το μυλοκόπι με κολοκυθοανθούς. Λίγο ακριβό αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα. 

Προσέξτε: Αν σας ανοίξαμε την όρεξη με αυτά, περιμένετε να δείτε και τα επιδόρπια: Σας δίνουμε μια μικρή γεύση: Λουκούμι Σύρου με παγωτό τριαντάφυλλο, αλλά και μελόπιτα Σίφνου.

Και όλα αυτά με θέα που σου κόβει την ανάσα, μουσική υπόκρουση ”τόσο όσο” και δροσερά κοκτέιλ να συνοδεύσουν το υπόλοιπο της βραδιάς σας. 

Αν πάτε μια φορά στο Point Α, θα ξαναπάτε.

Διεύθυνση:

Ξενοδοχείο Herodion

Ροβέρτου Γκάλι 4A, Αθήνα 117 42

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 21 0923 6832

 


σχετικα αρθρα