Υλικά

 

  • 1 αρνίσιο μπούτι 1,5-2 κιλά, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο πεταλούδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
  • 60 γρ. πεκορίνο σε κομμάτια
  • 4 αγκινάρες, καρδιές ψημένες ή από κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη και σταγγισμένη
  • 2 κ.σ. τρίμματα ψωμιού η φρυγανιά
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φύλλα ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.

Τοποθετούμε το αρνί με τη μεριά του δέρματος από κάτω και την πλατιά επιφάνεια προς το μέρος μας.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και το πεκορίνο σε κομμάτια.

Με την παλάμη μας πιέζουμε τις αγκινάρες, τις χοντροκόβουμε και στη συνέχεια τις προσθέτουμε και αυτές.Συνεχίζουμε με την κάπαρη, τον μαϊντανό, το ψωμί και τέλος πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το κρέας μας και το δένουμε με σπάγκο.

Τυλίγουμε αρχικά το ρολό με λαδόκολλα και στη συνέχεια όλο μαζί με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα.

Ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 180° C  και ψήνουμε για 30 λεπτά για να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

akispetretzikis.com