Όποιος δεν έχει δοκιμάσει την κουζίνα του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη στην ρεθυμνιώτικη Avli,  το εστιατόριο που εδώ και χρόνια βάζει σε πειρασμό ντόπιους και επισκέπτες με τη νόστιμη κουζίνα του, δεν ξέρει τι χάνει.

Μπράβο λοιπόν στους συντελεστές του βραβευμένου Ark στην Γλυφάδα, οι οποίοι ανέλαβαν, μαζί με το Αθηνόραμα, την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα πραγματικό «συμπόσιο» παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων, Symposio @ Ark, δίνοντας βήμα σε ταλαντούχους σεφ και εστιάτορες από όλη την Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:30 από την… Avli. O Γιώργος Στυλιανουδάκης θα κάνει «κατάληψη» στην κουζίνα του Ark για να προετοιμάσει ένα μενού αντιπροσωπευτικό της κουζίνας του: παραδοσιακές συνταγές της πατρίδα του φιλτραρισμένες μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές και αντιλήψεις.

Το μενού που θα απολαύσουμε
To καλωσόρισμα του σεφ

Πέτρες γραβιέρας με ελιά & Ραβιόλια ντομάτας
(2 παρασκευές στο ίδιο πιάτο)

Ορεκτικό 
Αυγό ποσέ με εμουλσιόν χόρτων σε μπουγιόν ανθόγαλου 
ή 
Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ξηρούς καρπούς και τυλιγμένα σε φύλλο από κανταΐφι, με μαρμελάδα ντομάτας 
(επιλογή ανάμεσα στα δύο)

Κυρίως 
Ριζότο με χόντρο (σπασμένο σιτάρι), δημητριακά, κολοκυθάκι, μανιτάρι και θυμάρι 
ή 
Φουριάρικο κατσικάκι ελεύθερης βοσκής μαγειρεμένο με μέλι και θυμάρι 
(επιλογή ανάμεσα στα δύο)

Επιδόρπιο 
Γάστριν 
(Ζελέ παστέλι, παγωτό γάλα, τραγανό μέλι, κονσομέ πετιμέζι)

H Avli στο Ark,  Γρηγορίου Λαμπράκη 2 , Γλυφάδα, τηλ. 210 8948882, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:30. Τιμή: 38 € / άτομο. Κρατήσεις: Στο τηλέφωνο του εστιατορίου και στο www.symposioatark.gr