Ψωμί με μπύρα

Ψωμί με μπύρα

Υλικά

  • 1 μεγάλο μεταλλικό κουτί μπύρα
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ - 1 κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μπολ βαθύ ρίχνω τη μπύρα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το λάδι, το σουσάμι και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
Ρίχνω λίγο λίγο και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας πηκτός χυλός.
Λαδώνω μια φόρμα του κέικ με λάδι, ραντίζω με λίγο σουσάμι και ρίχνω μέσα το χυλό.
Ψήνω στο φούρνο στους 180ο για 1 και ¼ της ώρας περίπου, εξαρτάται και από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφαιρώντας τον κόλιανδρο και αφήνοντας τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν,  μπορούμε να κάνουμε σταφιδόψωμο:100 γρ. σταφίδες και 6 κουταλιές ζάχαρη προεραιτικά.

Για να κάνουμε ελιόψωμο:100 γρ. ελιές πράσινες.

Πηγή: mageirikesdiadromes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο