Όλοι έχουμε ακούσει για μαγικές αφροδισιακές τροφές, οι οποίες ανεβάζουν τη σεξουαλικότητά μας στα ύψη, ωστόσο επιστημονικές μελέτες δεν επιβεβαιώνουν συνήθως αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πρώτο βασικό συστατικό για μια καλή σεξουαλική απόδοση είναι η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η υιοθέτηση του ιδανικού βάρους για τον καθένα από εμάς αποτελεί επίσης έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή σεξουαλική ζωή. 

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι υπέρβαρα άτομα, που έχασαν βάρος βελτίωσαν κατά πολύ τη σεξουαλική τους ζωή. 
Η άποψη ότι ένα ρομαντικό γεύμα με κρέας, κρασί και επιδόρπιο αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή και αυξάνει τη σεξουαλικότητα είναι ευρέως διαδεδομένη, αν και η μόνη πιθανή εξήγηση είναι η βελτίωση της διάθεσης. Παρόλα αυτά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικότητας. 

Αναφορικά λοιπόν με τα συστατικά της διατροφής, για τα οποία υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, οι βιταμίνες B διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών που συμμετέχουν στη σεξουαλική διέγερση, ενώ η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο, συντελούν στην προστασία των νευροδιαβιβαστών από βλάβες αλλά και στη λειτουργία των μηχανισμών επιδιόρθωσής τους.

Οι πηγές των βιταμινών αυτών βρίσκονται:

Βιταμίνη Β1: φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χοιρινό κρέας 

Βιταμίνη Β3: παντζάρι, μαγιά μπίρας, φιστίκια, ξιφίας, σολομός, τόνος, χοιρινό 
Βιταμίνη Β6: μπανάνες, καρότα, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος 
Φυλικό οξύ: πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός 
Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πράσινα λαχανικά 
Β-καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα 
Μαγνήσιο: ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι 
Σελήνιο: μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως

TAGS