Το  London Cocktail Week είναι πλέον θεσμός. Φέτος είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται σε μία πλέον ετησίως  φιξαρισμένη ημερομηνία, από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη στα ποτά και τα cocktails, η οποία έχει γίνει ήδη πολύ δημοφιλής στο Λονδίνο.

Μπορούσες με 10 £, πριν την έναρξη και 15£ μετά την έναρξή της, να αγοράσεις ένα βραχιολάκι με το οποίο θα έχεις πρόσβαση σε 200 από τα πιο επώνυμα, φημισμένα και ακριβά bars της πόλης. Εκτός από την δυνατότητα πρόσβασης, γιατί πολλά από αυτά είναι privé clubs, μπορείς να πιείς cocktail με 4£ όταν η τιμή ποτού σε αυτούς τους χώρους, κανονικά, είναι τριπλάσια και τετραπλάσια. 

Θα γίνουν πολλά events σε πολλά από τα bars, όπως το σερβίρισμα cocktail από την αντίκα μηχανή cocktails  Hendrick ,που λειτουργεί ποδοκίνητα με πεντάλ. Στο NOLA bar στις 7 Οκτωβρίου έγινε βραδιά  Trouserless(χωρίς παντελόνι), όπου κανένα δεν προβλημάτισε, και έγινε διαγωνισμός γευσιγνωσίας  με cocktail που έφτιαξαν προσκεκλημένοι bartenders από την Νέα Ορλεάνη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε και τα ενδότερα αποστακτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή του Λονδίνου, όπως είναι το Sipsmith Distillery, το London Distillery και τελευταία το East London Liquor Company κ.α. Επίσης γευσιγνωσίες έγιναν και θα γίνουν από πολλές εταιρίες ποτών, όπως  από το   Tanqueray Gin (6 με 12 Οκτ.), από την Żubrówka Vodka (8 Οκτ), από το El Dorado Rum (9η Οκτωβρίου) , από την Cointreau (11η Οκτωβρίου) και από την  Ketel One Vodka (9ης Οκτωβρίου).

Με ένα διαφορετικού περιεχομένου event η εταιρία Angostura Rum καλεί το κοινό, από  9 έως 12 Οκτωβρίου, στο  Butterfly House, να πατήσει ζαχαροκάλαμα και να βγάλει τον δικό του χυμό για να φτιάξει το cocktail του. Το Jamie Oliver's Drinks Tube channel θα κάνει ζωντανές παρουσιάσεις. H εταιρία Tipple Taxi(cocktail’s taxi) θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στην περιοχή Candem φιλοξενώντας τους νικητές του Monkey Shoulder competition.

Η εταιρία  Grand Marnier με bartenders που έφερε από το Παρίσι θα παρουσιάσει, με φινέτσα, τα προϊόντα της στο London Bridge. Η εταιρία Bacardi σκοπεύει να δημιουργήσει ρεκόρ παρακολούθησης γευσιγνωσίας για Ρούμι.

Παρόλο που αυτή την εβδομάδα το ποτό θα βρίσκετε παντού, οι οργανωτές έχουν προετοιμάσει εκδηλώσεις εκπαίδευσης του κοινού για ποσοτικό και ποιοτικό τρόπο κατανάλωσης των ποτών. Η  εταιρία Belvedere εκτός από την παρουσίαση των προϊόντων της, συνοδεία και φαγητού, θα προσφέρει δροσερούς χυμούς με αλκοόλ χαμηλό σε βαθμούς.

Παύλος Φάκαλος