Σπιτική σως μπεαρνέζ, για ψητά κρέατα, ψάρια αλλά και λαχανικά!

Σπιτική σως μπεαρνέζ, για ψητά κρέατα, ψάρια αλλά και λαχανικά!

Η σως μπεαρνέζ ή béarnaise γαλλιστί είναι μια σάλτσα η οποία συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα, ψάρια, αλλά και λαχανικά.

Υλικά 

  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι με σαχτούρι (εστραγκόν)
  • 2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σαχτούρι (εστραγκόν),
  • φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αυγά, κρόκους
  • 200 γραμ. βούτυρο λειωμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το σταχούρι (εστραγκόν) μέχρι να δέσουν.

Ανακατεύουμε σιγά- σιγά έναν-έναν τους κρόκους των αυγών σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ή το πιρούνι καλά και τις άκρες (τα αυγά έχουν την τάση να ψήνονται στις άκρες του σκεύους λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας).

Αφού το μείγμα ψιλό-πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και το πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Πηγή: sidages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο