Ταλιατέλες σπανάκι με λαχανικά

Υλικά

 

  • 500 γραμ. ταλιατέλες πράσινες ή μισές πράσινες και μισές άσπρες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 350 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 600 γραμμ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές χρωματιστές σε φέτες
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

 

  • Εκτέλεση

1. Στο ελαιόλαδο, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 8΄-10΄.

2. Βράζουμε τις ταλιατέλες. Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: argiro.gr