Κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον    
Υλικά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 550 γρ.)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 12 φέτες από ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο)
  • μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ή 8 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 4 λεπτές φέτες τυρί ένταμ, τσένταρ ή έμενταλ
  • 2 σφικτοβρασμένα αυγά, κομμένα σε 4 φέτες το καθένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση:

 Κόβουμε κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε μεσαίου πάχους λωρίδες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μαζί με το λάδι στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν έντονα, ανακατεύοντας πότε-πότε με μια κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνουν οι λωρίδες τρυφερές και ζουμερές, αλλά καλά μαγειρεμένες ώς το κέντρο τους.  
Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.  


Πηγή: gastronomos.gr