Σούπα με παντζάρια Υλικά:

500 γρ παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα
1 λίτρο νερό
1 1 / 2 κουτ.  αλάτι
1 / 4 κουταλάκι  πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 / 3 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
100 κρέμα γάλακτος σόγιας
κανέλα
μοσχοκάρυδο


Προετοιμασία:

Βάλτε τα παντζάρια με το  νερό, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Βράστε  μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια (περίπου 20-30 λεπτά).
Κάντε το μείγμα πουρέ σε ένα μπλέντερ .
Περάστε την σούπα απο κόσκινο για να αποφύγετε τυχόν κομματάκια που έχουν μείνει.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε την κρέμα γάλακτος σόγιας.
Γαρνίρετε την με μερικά φύλλα τρυφερά φύλλα από παντζάρια.

Πηγή: syntages-mageirikis.gr