Ατοµικές πίτσες µε ζαµπόν, παρµεζάνα και ρόκα  
Υλικά  
  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 250 γραμμ. (2 μπαλίτσες)μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • 50 γραμμ. ρόκα
  • 50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας
Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τις άκρες των δακτύλων, δουλεύοντας με κυκλικές κινήσεις, ή με πλάστη για πιο λεπτό αποτέλεσμα, ανοίγουμε τα ζυμάρια σε δίσκους 15 εκ. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο ή κοινό αλεύρι και τοποθετούμε τις ατομικές πίτσες. Ισομοιράζουμε τη σάλτσα, το ζαμπόν (ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας), τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 12΄-15΄. Μόλις ψηθούν, τις βάζουμε σε πιάτα γαρνίροντας με τη ρόκα και τις φλούδες παρμεζάνας.



Πηγή: argiro.gr