Κριθαράκι µε κολοκυθάκια και µανιτάρια Υλικά

300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. κότατζ τσιζ ή άλλο άπαχο τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε το τυρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

μερίδες 4

Πηγή: argiro.gr