Φυστικοβούτυρο Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια ψημμένα και καθαρισμένα ανάλατα φυστίκια
  • 1 1/2 κ.γ. φυστικέλαιο (ή όσο πάρει)


Εκτέλεση:


Βάλε τα φυστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων - φρόντισε να είναι δυνατό μηχάνημα - και χτύπησε καλά τα φυστίκια να γίνουν σκόνη

Φρόντισε να σταματήσεις μια δύο φορές και με μια σπάτουλα να μαζέψεις τα κομματάκια που μπορεί να έχουν μείνει στα άκρα του δοχείου

Αφού γίνουν σκόνη, πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια απαλή κρέμα. 

Μπορείς να δώσεις διαφορετική γεύση προσθέτοντας λίγη κανέλα, ζάχαρη ή αλάτι, ανάλογα με τα "γούστα" σου.


Πηγή: tlife.gr