Κροκέτες ρυζιού       Υλικά:

175 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1/3 λίτρου ζωμός κότας
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. μαλακό τυρί
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:


Ρίχνουμε το ρύζι σε νερό που κοχλάζει και το βράζουμε για 5'. Προσθέτουμε το βούτυρο και τον καυτό ζωμό κότας και μαγειρεύουμε για 20'. Ρίχνουμε στο έτοιμο ρύζι τους κρόκους, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πλάθουμε κροκέτες και ρολάρουμε πρώτα στο αυγό και ύστερα στο αλεύρι. Αφήνουμε τις κροκέτες να στεγνώσουν. Σε μια φριτέζα ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε όσες κροκέτες φτιάχνουν μια στρώση μόνο. Όταν ροδοκοκκινήσουν βγάζουμε με μια κουτάλα. Τις διατηρούμε στο φούρνο ζεστές μέχρι να ετοιμαστούν όλες.
Διάρκεια: 20 λεπτά & 45 λεπτά για το μαγείρεμα

Πηγή: lovecooking.gr