Κινόα με φασόλια Υλικά:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 3/4 φλ. κινόα
  • 1 φλ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 φλ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο
  • Πιπέρι καγιέν



Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
  2. Ανακατεύουμε το κινόα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, πιπέρι καγιέν, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. 
  4. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  5. Ατμοβράζουμε το καλαμπόκι και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια και σερβίρουμε.


Πηγή: lovecooking.gr