Γαλλικό τοστ Υλικά:

  • 1 αβγό
  • 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 4 φέτες ψωμί του τόστ
  • Καστανή ζάχαρη
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Μέλι
 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό με το γάλα και το κονιάκ και βουτάμε σε αυτό το μίγμα τα ψωμάκια μας τα οποία έχουμε κόψει σε τρίγωνα.
  2. Αφήνουμε την κάθε φέτα ψωμιού για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο μπολ ώστε να πιει αρκετό από το μίγμα.
  3. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τηγανίζουμε τα ψωμάκια μας μέχρι να ροδίσουν.
  4. Απλώνουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι.


Πηγή: lovecooking.gr