Σκορδιαλά παραδοσιακή Υλικά:

  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. βρασμένες πατάτες
  • 50 γρ. μαύρο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • 1/2 κούπας ξίδι
  • 1/3 κούπας νερό
  • 1/2 κούπας λάδι


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στην μεσαία ταχύτητα του μπλέντερ για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  2. Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε ακόμα λίγο.