Αγκινάρες ψητές με σάλτσα άνηθου Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

  • 2 κ.τ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.τ.σ. μαγιονέζα
  • ¼ κ.τ.σ. σκόρδο σκόνη
  • 2 λάιμ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ραντίζουμε με λεμόνι για να μην μαυρίζουν.
  2. Τις κόβουμε σε φέτες, ρίχνουμε αλάτι και λάδι και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή στα ιδανικά στα κάρβουνα!
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι και τον άνηθο και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον άνηθο, τη μαγιονέζα, το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε τις αγκινάρες με φέτες λάιμ ή λεμονιού και τη μαγιονέζα άνηθου.

Πηγή: lovecooking.gr