Σούπα με νιόκι

Yλικά:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 80 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 & 1/4 λίτρου ζωμός κρέατος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε ξανά.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη!
  4. Την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό να πάρουν βράση.
  6. Μ' ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε μπαλίτσες νιόκι και τα ρίχνουμε στο νερό το οποίο πρέπει να κοχλάζει ελαφρά.
  7. Αφήνουμε γύρω στα 20-25' για να γίνουν.
  8. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε καυτό ζωμό κρέατος τον οποίο έχουμε ανακατέψει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή: lovecooking.gr