Ψητά πατζάρια με τυρί κότατζ ή φέτα

Yλικά:


  • 2 ματσάκια παντζάρια
  • 2 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αντίδια
 

Εκτέλεση:
  1. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Τα απλώνουμε σε χαρτί μαγειρικής και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στο μπλέντερ χτυπάμε το χυμό του λεμονιού, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, μερικά καλά πλυμένα πράσινα φύλλα από το παντζάρι, το μέλι και τη μουστάρδα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μόλις τα πατζαράκια ετοιμαστούν τα φτιάχνουμε σε «φωλίτσες» που τις γεμίζουμε με τυρί φέτα.
  5. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ του μελιού, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr