Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο μυρωδικών
Υλικά:
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
  • 3 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/3 κούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο ελαφρά
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • 450γρ. πέννες ή άλλο κοντού σχήματος ζυμαρικό
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 400γρ. ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στα δυο
Eκτέλεση:
  1. Για το πέστο, πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό με τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το κουκουνάρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.
  2. Με το μίξερ να δουλεύει προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και συνεχίζουμς το χτύπημα μέχρι να γίνουν τα υλικά ένας απαλός πουρές.
  3. Προσθέτουμε συο τέλος την παρμεζάνα και χτυπάμε τα υλικά 1-2 φορές στιγμιαία.
  4. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με την προτίμησή μας, τα περνάμε για λίγο κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το πέστο να ενωθούν.
  7. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και απαλά ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
  8. Προσθέτουμε και τα ντοματάκια και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή αφού τα βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.