Γαλλική ομελέτα Υλικά:

Διάρκεια: έτοιμη σε 5 λεπτά

  • 5 λωρίδες μπέικον 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 120γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 8 αυγά
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
  2. Σε ένα τηγάνι, τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
  4. Ετοιμάζουμε τα αυγά: τα χτυπάμε σε ένα μπολ και ύστερα προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
  5. Βάζουμε την μισή δόση από την ομελέττα στο τηγάνι. Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά προσθέτουμε την ντομάτα και ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά.
  6. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και διπλώνουμε προσεκτικά την ομελέττα στα δυο, την ψήνουμε από τις δυο μεριές και όταν ετοιμαστεί την μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  7. Κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες και σερβίρουμε.



Πηγή: lovecooking.gr