Ριζότο με λαχανικά Υλικά:

 
  • 1½ φλυτζάνι ρύζι
  • 3½ φλυτζάνια νερό
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλυτζάνι αρακά
  • ½ φλυτζάνι καλαμπόκι
  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
  1. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
  2. Αφού τα ψιλοκόψουμε, τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς .
  4. Έπειτα, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο (ζεστό) νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
  5. Ανακατεύουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε την εστία σε θερμοκρασία 150 βαθμούς και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.

Πηγή: lovecooking.gr