Μανιτάρια πορτομπέλο με αβγά και μπέικον στο ταψί Υλικά:    

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
4 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Σ’ ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τα μανιτάρια με τη βάση να κοιτάει προς τα πάνω.

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Στρώνουμε επάνω στα μανιτάρια τις φέτες ζαμπόν και σπάμε από πάνω τους τα αβγά.

Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, ώστε να σφίξουν τα αβγά.

Με μια σπάτουλα σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr