Bonito Donostiarra

Η απόδειξη ότι η ισπανική κουζίνα συμβαδίζει με την ελληνική!


Οδηγίες παρασκευής

Κόβουμε της ντομάτες στα 4 και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
Σοτάρουμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά.
Πρώτα το κρεμμύδι, ύστερα από 5 λεπτά το σκόρδο και ύστερα τις κομμένες ντομάτες.
Προσθέτουμε τις σταγόνες τσίλι, το αλάτι και την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για μια ώρα.
Βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψί και καλύπτουμε με την καυτή σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Διάρκεια: 20 λεπτά προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο

Υλικά 

2 φιλέτα τόνου (περίπου 250γρ. το καθένα)
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε δαχτυλίδια
λίγες σταγόνες Tabasco
2 κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια
3 σκελίδες σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες
ζάχαρη
αλάτι