Ριζότο με παρμεζάνα και φουντούκια Υλικά:


½ κούπα βούτυρο
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κούπες ρύζι
4 κούπες ζωμό κρέατος
200 γρ. φουντούκια
2 κ.τ.σ. βούτυρο γάλακτος
½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Μετά από 2' προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για άλλα 2'.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο αλάτι.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10' περίπου.
  5. Παράλληλα σωτάρουμε τα φουντούκια με 2 κ.τ.σ. βούτυρο και ζάχαρη και προσθέτουμε στο ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε το ρύζι με την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε σε φόρμα.
  7. Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και τα γλασαρισμένα φουντούκια.


Πηγή: lovecooking.gr