Mεσογειακή σαλάτα με φασόλια Υλικά:

  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας
  • 1 κουταλάκι ξίδι λευκό
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
  • 400 γρ. βρασμένα φασόλια λευκά
  • 300 γρ. τοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαλακιά φέτα σπασμένη σε κομμάτια με το χέρι
  • 200 γρ. ελιές καλαμών
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι


 Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ από λιαστές ντομάτες και το ξίδι.
  2. Αφήνουμε τη σος στο ψυγείο για λίγα λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη σαλάτα.
  3. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε την αγκινάρα και τη βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ελιές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα κρεμμυδάκια και τη μισή φέτα.
  5. Ανακατεύουμε και ραντίζουμε με τη σος.
  6. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σερβίρουμε.

Διάρκεια: 10 λεπτά


Πηγή: lovecooking.gr