Τριμμένη πατάτα στο τηγάνι Υλικά:


  • 650 γρ. καθαρισμένες πατάτες
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψιλοκομμένη μπέϊκον
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι για 6 λεπτά, μέχρι το μπέϊκον να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό και μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
  4. Λιώνουμε μ' ένα πιρούνι καλά τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να δημιουργούν κρούστα.



Πηγή: lovecooking.gr