Τυροκριτσίνια
Υλικά: 

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 αυγό
1 κ.σ. νερό ή γάλα
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Απλώνουμε την σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα. Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε σε 24 μπαστούνια λωρίδες, τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. Αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200ο c στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.


Πηγή: argiro.gr