Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ξινομυζήθρα

Υλικά

-5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα)
-3 μεγάλα αγγούρια πλυμένα (με τη φλούδα τους)
-2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε καρέ
-4 κ.σ ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι
-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. ξινομυζήθρα
-250 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
-Αλάτι

Παρασκευή

Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι με τη φλούδα του. Εάν έχει πολλά σπόρια, τα αφαιρούμε με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε καρεδάκια. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το δυόσμο. Αλατίζουμε. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ξίδι με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και την ξινομυζήθρα. Τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την αγγουροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και την παγώνουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να περιχύσετε τη σαλάτα με το γιαούρτι λίγο πριν σερβίρετε, γιατί το αγγούρι θα κατεβάσει υγρά.

Πηγή: argiro.gr