Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα 
Υλικά 
  • 2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
  • 4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • Για τη σος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:

Αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.
 

Πηγή: argiro.gr